Supreme – Det hypade streetwear-märket

supreme sverige

De allra flesta har säkert sett Supremes simpla men ikoniska logotyp. Den röda rektangeln med vit text i mitten. Denna logga, som också kallas för Box Logo, kan även fås i många andra färger och varianter. Många tänker exklusivitet när de ser denna logga. Supreme är ett märke som har blivit extremt hypat genom åren, och denna hype verkar fortsätta. Men varför är Supreme ett så eftertraktat märke i skate- och modevärlden? Det finns det många skäl till.

Begränsade antal varor

En av de största faktorerna som har lett till Supremes popularitet är det begränsade antalet varor som släpps. När en ny produkt släpps i butikerna, släpps de ofta i ett mycket begränsat antal. Detta får fantaster från hela världen att köa framför Supreme-butikerna för att kunna få tag på det allra senaste. När en produkt eller ett plagg tillverkas i ett begränsat antal, säljer de ofta slut fortare än när de massproduceras.

Det begränsade antalet får plaggen och produkterna att kännas mycket mer exklusiva och speciella för de som köper och använder dem. De är mer än bara streetwear. De är dyra samlarobjekt.

supreme sverige

Supreme i Sverige

Supreme har tyvärr ingen egen butik i Sverige. Om man vill få tag på Supreme-plagg i Sverige kan man dock hitta dem i vissa streetwear-butiker runt om i landet. Det finns även möjligheter att beställa Supreme-plagg på nätet, om man inte kan hitta ett specifikt plagg i en fysisk butik. Det är alltså inte omöjligt att få tag på exklusivt och snyggt streetwear i detta avlånga land. Supreme är minst lika populärt i Sverige som det är i många andra delar av världen. Det finns Supreme-fantaster även här.

Om man vill kunna få tag på de lite mer exklusiva produkterna från Supreme, kan man behöva leta efter begagnade eller re-sell produkter på nätet. Dessa kan tyvärr vara riktigt dyra, då de som återsäljer sina Supreme-saker ofta vet att de kan höja priserna rejält och ändå få dem sålda. De är verkligen precis så populära.

Den unika designen lockar

Det är inte bara det begränsade antalet av produkter som lockar till köp. Supreme tillverkar plagg och produkter med unika designs. Dessa designs skiljer sig ofta från många andra typer av streetwear på marknaden. När Supreme var nytt, var detta en viktig del av Supremes identitet. Det var meningen att Supreme skulle skilja sig från mängden. På den tiden var det inte modet som var i fokus, utan skatekulturen. Då låg fokus på de unga skatarna. Detta är dock något som har ändrats en del med tiden, speciellt efter att kändisar började köpa Supreme-plagg. Nu köps Supreme av människor i alla åldrar och kulturer.

I dag är det många som köper och samlar på märket utan att själva vara en del av skatekulturen. Supreme har blivit lite av en statussymbol för många. Att bära plaggen är ett sätt att visa att man har råd med detta exklusiva märke. För vissa betyder att bära Supreme-kläder är lika med att vara cool och modemedveten. Att följa denna trend kan vara riktigt spännande.