Därför är sockerersättningar så bra

De flesta känner till alla de problem som socker kan ställa till med. Socker kan orsaka en rad olika hälsoproblem. Vissa är allvarligare och mer obehagliga än andra. Sötningsmedel är fantastiska alternativ till det vanliga sockret. Här kan du läsa mer om varför sötningsmedel är så bra, samt hur det kan användas i din vardag.

Finns många olika varianter

Något av det allra bästa med sötningsmedel är de många varianterna som finns att välja mellan. Du kommer bli förvånad över hur många olika alternativ som faktiskt finns på marknaden. Det finns sötningsmedel som är helt flytande, men det finns även sötningsmedel som liknar vanligt socker i texturen. En typ av sötning liknar sirap, medan en annan liknar florsocker. Det finns verkligen en stor mängd av sötningsalternativ att välja bland.

Ett av de vanligaste sockerfria märkena du ofta hittar på hyllorna är Easis. De tillverkar både sötningsmedel, snacks, sötsaker och kosttillskott utan tillsatt socker. Många av deras produkter är i stället sötade med sötningsmedel av olika slag.

Kan användas i mycket

Eftersom det finns så många olika varianter av sötningsmedel, kan de användas till riktigt mycket. Vissa sötningar passar utmärkt i bakning av kakor eller andra bakverk, medan andra sötningar passar perfekt i matlagningen eller på din frukost. Många av sötningsmedlen är anpassade för något specifikt. Sötningsmedel som liknar farinsocker är ofta tillverkade specifikt för att användas i bakning. Den flytande sötningen är oftast tillverkad för att användas i drycker eller liknande. Det finns verkligen ett sötningsmedel för varje behov. Behöver du sötning till något specifikt? Då kan du vara säker på att det finns ett sötningsmedel som passar perfekt till just det.

Hjälper dig med sockerberoendet

Sötningsmedel är inte bara en utmärkt smaksättare. Sötningsmedel kan nämligen hjälpa dig med ditt sockerberoende också. Du som har svårt att stå emot ditt sockerberoende kan byta ut dina sötsaker mot alternativ med sötningsmedel. Genom att göra det, kan du minska på ditt sockerintag drastiskt. När du äter mindre socker kommer även ditt sockersug att minska. Med hjälp av sötningar kan du alltså komma ut ur den onda sockercirkeln och bli av med ditt beroende för gott.

Ett minskat sockersug skulle faktiskt kunna leda till viktminskning. Om du går runt med övervikt och skulle vilja bli av med några av dina extra kilon, ska du verkligen testa att använda dig av sötningsmedel.

Drar ner på kalorierna

När du får i dig mindre socker får du även i dig färre kalorier. Socker är en riktigt kaloribomb. Det känner nog de allra flesta till. Om du använder dig av sötningsmedel i stället för vanligt socker, slipper du många av de onödiga kalorierna. Du kan njuta av söta godbitar utan att få i dig onödig energi. Det är verkligen smart. Sötningsmedel är den perfekta lösningen för dig som älskar sötsaker, men som vill undgå att äta allt för många kalorier varje dag.

Färre kalorier i maten minskar risken för övervikt. Om du vill slippa att lägga på dig några extra kilon, ska du därför se till att äta så lite socker som möjligt.