Upptäck speedcubing-världen

rubiks-cube-g73be4897b_1280

Du har säkert hört talas om den klassiska rubiks kuben. Denna lilla 3×3 kub är en fantastisk liten sak som älskas av många världen över. Med tiden kom denna lilla kub att utvecklas till något mycket större och till slut började många tävla i speedcubing. Speedcubing är en tävling där man löser speedcubes på tid. Speedcubing är en riktigt kul hobby som fler borde prova på. Här i denna artikel kan du läsa mer om just speedcubing, samt hur du kan komma in i den fantastiska speedcubing-världen.

Vad är speedcubing?

Som tidigare nämnt så är speedcubing en tävling där man löser speedcubes på tid. Man tävlar mot andra kublösare om den bästa tiden. Ju snabbare du är på att lösa din kub, desto högre upp på pallen hamnar du. Det finns speedcubing-proffs som tävlar på riktigt hög nivå. Man behöver dock inte tävla i officiella tävlingar om man inte känner för det. Du skulle kunna tävla mot någon av dina vänner i stället. Vänskapsmatcher är alltid kul. De är även ett bra sätt att träna och bli bättre på. Om du vill kunna tävla i riktiga tävlingar, ska du först träna med andra som älskar att lösa speedcubes. Det är så du får den mest effektiva träningen.

Vart kan man köpa speedcubes?

Att få tag på riktiga speedcubes är enkelt. Köp speedcubes på nätet hos butiker som verkligen kan något om kuber. På nätet får du nämligen de bästa priserna och det största urvalet av speedcubes. På nätet hittar du butiker som bara fokuserar på att sälja kuber som till exempel rubiks kuber och speedcubes. Det är i butiker som dessa du kan hitta de allra bästa kuberna.

Skaffa en kub som passar din nivå

När du väljer mellan olika speedcubes, ska du alltid välja en som passar din egen nivå. Det är ingen idé att börja med en allt för svårlöst kub. Det leder oftast bara till onödig frustration och i värsta fall till att du slutar med speedcubing helt. Börja på en lagom nivå i stället. Då blir hela hobbyn mycket roligare. Du kan alltid öka svårighetsgraden i takt med att du blir bättre på att lösa din kub. När du känner att du inte längre kan slå din rekordtid, kan du skaffa en svårare kub.

Om du vill tävla i speedcubing

De som vill tävla i speedcubing kan inte träna med vilken typ av kub som helst. Vissa billigare varianter går inte alls att jämföra med de kuber som det tävlas med. Om du vill tävla i speedcubing, ska du alltid se till att köpa en bra kub som känns bra i händerna. En bra kub är snabbare och lättare att lösa än en billig kub av dålig kvalitet. Därför är det alltid värt att spendera några extra kronor på en riktigt bra kub. Om du känner dig osäker på om du har hittat rätt kub för dig, kan du alltid testa flera olika kuber. Att jämföra flera olika kuber med varandra kan hjälpa dig att hitta den bästa kuben för dig och din hobby.